Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ιωαννίδης απαντώντας σε σχετική ΕΡΩΤΗΣΗ στη Βουλή του Βουλευτή κ. Νίκου Σηφουνάκη για το έργο του νέου Κολυμβητηρίου Μυτιλήνης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής : «…. Το Κολυμβητήριο Μυτιλήνης είναι έργο του προγράμματος που καθορίστηκε στην από 2 Μαρτίου 2001, Δέκατη Έκτη Συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Ολυμπιακής Προετοιμασίας (άρθρο 2 του ν.2598/1998 ΦΕΚ 66 Α, όπως ισχύει) και με βάση το άρθρο 30 του Ν.3342/2005 «Βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων κλπ (ΦΕΚ Α' 131), αρμοδιότητα έχει η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης και όχι η ΓΓΑ.»
Ο κ. Σηφουνάκης σχολιάζοντας την ως άνω απάντηση επισημαίνει :
«Από την απάντηση αυτή για άλλη μια φορά αποδεικνύεται το αλαλούμ που επικρατεί στην κυβέρνηση. Απήυθυνα ερώτηση στον κ. Υπουργό Πολιτισμού και ο Υφυπουργός του κ. Ιωαννίδης αποποιείται την ευθύνη, και την μεταβιβάζει στην Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής αξιοποίησης, που υπάγεται επίσης  στο Υπουργείο Πολιτισμού. Γίνεται φανερό ότι η Κυβέρνηση δια του Υφυπουργού Αθλητισμού της  επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες και βέβαια τη δέσμευση για κατασκευή νέου κλειστού Κολυμβητηρίου στη πόλη της Μυτιλήνης.
Ακόμη ο κ. Υφυπουργός αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα μου: δηλαδή που διατέθηκε η δεσμευμένη από το 2001δαπάνη για τον ως άνω σκοπό.
Εξακολουθώ να πιστεύω, όπως νομίζω πιστεύει και το σύνολο των κατοίκων της Μυτιλήνης, ότι η υπόθεση του νέου Κολυμβητηρίου είναι μία ακόμη αθέτηση των υποσχέσεων της ΝΔ για τον Νομό Λέσβου.
Παρόλα αυτά θα συνεχίσω να ελέγχω την κυβέρνηση για το θέμα και θα ενημερώνω τον Λεσβιακό Λαό και κατά προτεραιότητα την νεολαία του τόπου μας, που ήλπιζε σ' ένα σύγχρονο Ολυμπιακών προδιαγραφών κολυμβητήριο».